Концепция

От самото начало фокусът при създаването на раниците ТАШЕВ е в тяхната издръжливост, надеждност и дълготрайност. През годините този фокус не се измества въпреки глобализацията в световен мащаб  и масовото производство. Ташев съхранява своята издентичност и запазва и централата и производството си на едно място за разлика от повечето производствени компании, които изнасят изработката извън.
Благодарение на тази компактност, ние в Ташев имаме шанса да сме в пряка и постоянна връзка с клиентите си. Така дизайн, конструкция, визия и цялостен стил, изграден върху концепцията за здравина и надеждност на моделите се развиват постоянно, насочвани от мнения, обратната връзка и препоръки на клиентите, както и от наблюдения върху предпочитанията им и това, за което питат. В тази част на света по-голямата част от почитателите на планинските походи и приключения държат на това раниците им да са издръжливи, надеждни и дълготрайни на първо място. Голяма част от тях се радват, че има българска марка, която не отстъпва по достойнства на чуждите марки, при много конкурентни цени.
Ташев не разчита на реклами, промоции, кампании. Няма пласмент и търговски представители, няма поставени таргети, които да се стреми да преследва и никога не е имала. Никой не убеждава никого да купува, самите продукти го правят. Който е избрал да притежава раница Ташев, го е направил, защото я е пожелал заради нейната стойностност.
Това е проста концепция, която работи от само себе си: ако един продукт е наистина добър, той се продава сам. С нулев бюджет за реклама, без надценки за търговски представители и дистрибутори, по-голямата част от цената на всяка раница ТАШЕВ е нейната стойност.
Този неоспорим факт прави бранда различен и уникален, и всеки, който го е разбрал и е избрал ТАШЕВ, не съжалява за избора си. Екипът на ТАШЕВ остава фокусиран в поддържането на високото ниво на качество и издръжливост на продуктите си. А постоянството, с което българскит бранд следва тази концепция, се оказва ключът към успеха му.