Условия за ползване и Политика за поверителност

Моля, прочетете внимателно Условията за ползване и Политиката за поверителност преди да използвате Е-магазина.
С потвърждение на направената поръчка се счита, че приемате Условията за ползване и сте съгласни с тях. Ако не приемате
тези условия, моля, не използвайте Е-магазина.
Уверете се, че сте се запознали с Политиката за поверителност преди да използвате е-магазина или да предоставите
Личните си данни по електронен път, по телефон, с имейл или на хартия, тъй като с предоставянето на Личните си данни
Вие се съгласявате с нейните условия.

 

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

Авторски права
Всички материали, публикувани в този сайт – снимки, описания, схеми, текстова информация и др. се предоставят за
разглеждане само за лична употреба и с нетърговска цел. Не се разрешава материали от този сайт да бъдат копирани и
използвани  в други сайтове или в печатни издания без изричното съгласие на ТАШЕВ. Материалите  в този сайт са под
закрилата на закона за Авторското право и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторското право,
правата върху търговски марки или други законови разпоредби. ТАШЕВ си запазва правото да променя, добавя или премахва
съдържание от сайта по свое усмотрение.

Регистрация     
В електронен магазин TASHEV outdoors регистрацията не е задължителна. Ако сте редовен клиент, създаването на профил
улеснява пазаруването и създава допълнителни удобства. Веднъж регистриран, при всяка поръчка нанасяте само имейл и
парола и всички данни за доставката се попълват автоматично.
В случай на забравена парола, на посочения от Вас имейл, веднага изпращаме нова, която след това можете да промените в
менюто „Моя профил”.

Поверителност
Магазин TASHEV outdoors използва личните Ви данни само във връзка с обработване на поръчките и изпращане на пожеланата
от Вас информация. Не разпространяваме по никакъв нарочен начин Вашите данни, както и информация за поръчаните от Вас
продукти.

Изисквания за извършване на покупка
За да бъде валидна поръчката, при оформянето и от Вас се изисква:
1.Да попълните вярно имената на получател, валиден адрес за доставка, на който има човек от сутрин до вечер в работни
дни и телефон за контакт.
2.Да изберете предпочитан начин на доставка и на плащане, следвайки стъпките в количката. При избран начин на плащане
с Кредитна карта или По банков път, да платите преди доставка.
3.Да активирате поръчката с натискане на бутона „потвърди”.
4.Промени в продуктите и количествата са възможни преди натискането на бутона „потвърди”.
Ако след изпратена поръчка искате да направите промени, свържете се с нас на тел.064/870035, 0878870035 или на имейл:
sales@tashev.bg

Процедура на пазаруване
След направена поръчка, на посочения имейл получавате автоматично потвърждение, че Вашата поръчка е направена успешно.
След като поръчката Ви бъде обработена от екипа ни, получавате второ имейл съобщение, че поръчката Ви е изпратена.
Поръчки, направени до 15:00 ч. Българско време се обработват и изпращат същия ден.
Поръчки, направени след 15:00 ч. Може да бъдат обработени същия ден, но се изпращат на следващия работен ден, когато
и ще получите втория имейл, че поръчката ви е изпратена.
Получавате пратката в срок според избрания начин на доставка/вижте за подробности менюто Поръчка и доставка/, считано
от датата на имейла-потвърждение, че пратката е изпратена.

При спешни поръчки, моля, звънете на тел. 064870035, 0878870035. В някои случаи има възможност за по-кратки срокове
при определени условия.

Цена и плащане
Цените на всички стоки са в български лева или в EURO с включен ДДС. На територията на България всички плащания са
в Български лева. Цените в EURO са за продажби извън България.
Почти всички артикули в този сайт са собствено производство или собствен внос на ТАШЕВ и са на склад в големи количества
и разнообразие от разцветки. При внезапно изчерпана наличност или очаквана скорошна доставка, някои артикули може да не
са налични за кратък период от време. Тъй като не могат да бъдат поръчвани, липсва бутонът „Добави в количката“. За тях
можете да направите запитване или да ги резервирате по телефона, с имейл или чрез формата за контакт.
Плащането на територията на България се извършва в брой /плащате на куриера при получаване на пратката срещу издаден
документ - касов бон или разписка за прием на паричен превод/, с кредитна карта или с банков превод.
За страни в Европа, плащането е с кредитна карта. В случай че желаете друг начин на плащане, това е свързано с допълнителни
разходи, моля свържете се с нас за инструкции с имейл, по телефона или чрез формата за  контакт.

1. Плащане в брой: Плащате сумата на куриера при получаване на пратката. Документът за плащане е или касов бон, издаден
от нас /при доставка с Еконт/ или Разписка за прием на паричен превод, която издава куриера. 
2. С банков превод: авансово преди доставка. При избор на този начин на плащане, наш служител ще се свърже с вас по
телефона ил с имейл за потвърждаване на количествата. Слад това извършвате плащането. Изпращаме поръчката след
като получим сумата по сметката ни. При плащане с банков превод срокът за доставка се удължава с 1-2 дни, докато получим
и отразим плащането. В случай на спешност, изпратете копие от платежното нареждане с имейл.
Приемаме банкови плащания само от сметки в български лева.
Ако желаете да платите от сметка в друга валута, това е свързано с допълнителни разходи. Моля, свържете се с нас за инструкции.
3. С кредитна карта: Без такси и без забавяне на доставката чрез системата за сигурни он-лайн плащания PayPal.
След като финализирате поръчката, ще бъдете препратени към сайта на PayPal.
Ако имате PayPal регистрация, плащате с нея като нанесете имейла си.
Ако нямате регистрация, можете или да се регистрирате или да платите без регистрация.
Плащането с PayPal е гарантирано както за платеца, така и за получателя. Таксите се поемат от нас, Вие не дължите такива.
Плащате само стойността на продуктите и транспорта. Изпращаме поръчката след като получим автоматичното потвърждение
от PayPal за постъпила сума. Това се случва веднага след плащане, освен ако няма разполагаема наличност по кредитната
Ви карта. Вие получавате аналогично потвърждение от PayPal на Вашия имейл за платената сума.
При получено потвърждение до 15:00 ч, изпращаме поръчката същия ден.

Отстъпки
- при поръчка на стойност над 400.00 лв / 205.00 Euro – 10% отстъпка. Начислява се автоматично.
- при поръчки на стойност над 1500.00 лв / 767.00 Euro  получавате допълнителна отстъпка. Моля, при избор на плащане
с кредитна карта или с банков превод, не плащайте веднага след поръчката. Изчакайте нашият екип да се свърже с вас за
точната стойност на отстъпката.
- към всяка поръчка получавате подарък

Доставка и гаранции
Поръчките се доставят от куриерските фирми Спиди и Еконт, до адрес или до поискване от избран от вас офис на съответния
куриер, заявено в поръчката.
При избор на куриерска фирма Спиди ползвате преференциални, много ниски цени за транспорт.
С куриерска фирма Спиди има опция за икономична доставка, на втория ден след поръчка. Тези доставки са напълно безплатни
при поръчки на стойност над 50.00 лв

При получаване на пратката, клиентът е длъжен да провери пратката за повреди при транспорта в присъствието на куриера.
Всички пратки имат застраховка, но тя е валидна само ако повредата е констатирана пред куриера. Ако установите такава,
не се подписвайте на товарителницата, а се свържете незабавно с нас.
Всеки продукт, преди да бъде изпратен към клиента, е проверен  дали е в изправност, в срок на годност/ако има такъв/ и напълно 
окомплектован. ТАШЕВ гарантира, че към момента на изпращането на продукта към клиента, той е годен за употреба и без
дефекти. Фирмата не носи отговорност за повреди, причинени от нецелесъобразна употреба, небрежно съхранение, опити за
ремонт и модификация или от инциденти и природни бедствия.

Връщане и замяна
Възможно е да се наложи при несъответстващ размер при дрехите и обувките или поради друга причина. Можете да върнете всеки
закупен продукт до 14 дни след доставката, ако продуктът не е използван и е във вида, в който е получен - в пълна окомплектованост,
с ненарушена опаковка, с етикетите и гаранционна карта, ако има такава и с документа за покупка: касов бон или Разписка
за прием на паричен превод. Транспортът е за Ваша сметка.
Връщане - изпращате продукта до наш адрес. След като го получим и установим, че е в състоянието, в което е закупен и
отговаря на Условията за връщане, Ви връщаме сумата на посочена от Вас банкова сметка. Разходите по транспортирането на
върнатия продукт са за Ваша сметка. Не е възможно да възстановим заплатена сума, ако продуктът е без опаковка, липсват
етикети или документ за покупка. /касов бон или Разписка за прием на паричен превод/.
Замяна – замяна извършваме с продукт на същата или по-голяма стойност. Изпращате ни продукта. След като го получим и
установим, че отговаря на Условията за връщане и замяна, изпращаме продукта за замяна.
 

 

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

/в сила от 25,05,2018/

Прилагайки Регламент (ЕС) 2016/679 („Общият регламент на ЕС относно защитата на данните“ или „ОРЗД“) , с настоящата
Политика за поверителност и защита на личните данни /“Политика за поверителност“/ искаме да ви информираме за
начина, по който събираме, използваме и защитаваме Вашите лични данни, които вие ни предоставяте във връзка с
използването на нашия е-магазин TASHEV outdoors. Този документ е изготвен в съответствие с действащото българско и
европейско законодателство в областта на защитата на личните данни.
Моля, прочетете внимателно Политиката за поверителност преди да използвате е-магазина или да предоставите Личните си
данни по електронен път, по телефон, с имейл или на хартия, тъй като с предоставянето на Личните си данни Вие се съгласявате
с нейните условия. Събираме Вашите лични данни директно от Вас, така че вие решавате какъв вид информация да ни
предоставите. Ако не желаете да обработваме личните Ви данни по начина, описан в настоящата Политика за поверителност,
моля не ни ги предоставяйте. Предоставянето на лични данни от Ваша страна е доброволно, с оглед използването на е-магазина.
Моля да имате предвид, че в някои случаи ние няма да можем да Ви доставим продукта, който сте поръчали, ако не ни предоставите
нужната информация.

Ако имате въпроси относно настоящата Политика за поверителност, моля свържете се с нас на адрес: office@tashev.bg


Администратор на личните данни, обработвани от магазин TASHEV outdoors e ЕТ Георги Ташев, ЕИК 114000470 с адрес
гр. Плевен, кв. Дружба №60, сграда ТАШЕВ.  

Длъжностното лице по защита на данни на Администратора - Ако имате въпроси относно настоящата Политика за поверителност,
моля свържете се директно с него на адрес: office@tashev.bg

Видовете лични данни, които обработваме
Когато правите поръчка, вие ни предоставяте следния минимум информация, необходим за обработката и доставката на поръчката:

1. При избор на доставка „до поискване“:

Име и Фамилия
имейл
Телефон за връзка

2. При избор на доставка „до адрес“ вие ни предоставяте допълнително и:
Адрес за доставка – държава, град, пощенски код, адрес

3. Ако желаете издаване на фактура, вие ни предоставяте допълнително и:
Три имена / Име на фирмата
ЕГН / ЕИК
Адрес

4. Ако желаете да върнете продукт и да ви възстановим заплатената сума, вие ни предоставяте допълнително и:

IBAN
титуляр на банковата сметка

Цели и основание на използването на личните данни
Ние ще използваме предоставените от вас лични данни единствено във ваша полза с цел:

1. обработка и доставка на поръчките, които сте направили в е-магазина.

2. Разрешаване на проблеми, свързани с връщане на продукти в съответствие със законовите разпоредби.

3. Възстановяване на стойността на продуктите в съответствие със законовите разпоредби.

4. Счетоводна отчетност.

5. Осъществяване на комуникация с вас.

5. Изпращане на информация за нови продукти и промоции чрез електронен бюлетин.

Ние ще изискваме вашето изрично предварително съгласие, за да ви изпращаме електронен бюлетин.
Можете да промените решението си и оттеглите своето съгласие по всяко време като използвате връзката Unsubscribe в края
на всеки електронен бюлетин или като се свържете с нас на имейл marketing@tashev.bg

 Трети лица, които получават достъп и обработват личните ви данни
1. Куриерски фирми, с оглед изпращане на закупени стоки
2.  Банката, която обслужва плащанията, извършвани от и към вас
3. PayPal платформата при плащане с кредитна карта
4. Държавни органи, институции и лица, на които сме длъжни да предоставим лични данни във връзка с извършвани от
тях проверки в съответствие с действащото законодателство.

Срокове, в които се съхраняват личните ви данни
Продължителността на съхранение на личните ви данни зависи от целите на обработването, за които са събрани:
1. Данни за профила – до изтичането на 5 години от датата на последната онлайн поръчка.
2. Данни за онлайн поръчки - до изтичането на 5 години от датата на поръчката. Срокът е определен въз основа на давностния
срок за погасяване на вземанията.

3. Данни с цел издаване на счетоводни документи – фактури, дебитни и кредитни известия счетоводни регистри и финансови
отчети, включително документи за данъчен контрол, одит и последващи финансови инспекции се съхраняват поне 10 години,
считано от 1 януари на отчетния период, следващ отчетния период, за който се отнасят; всички останали носители на счетоводна
информация - три години, считано от 1 януари на отчетния период, следващ отчетния период, за който се отнасят.
След изтичане на посочения срок, данните се изтриват и не могат да бъдат възстановени и използвани повече.

4. Данни с цел изпращане на електронен бюлетин с новини и промоции, по-конкретно - имейл адрес, на който сте дали изрично
съгласие да получавате такъв -
до изричното оттегляне на даденото съгласие или докато получим писмено възражение.

Как защитаваме сигурността на Вашите лични данни
Ние гарантираме сигурността на личните ви данни като прилагаме всички необходими физически, организационни и технически
мерки, както и най-добрите практики от международните стандарти.

1. Съхраняваме Вашите данни на сигурни сървъри.

2. Достъпът до личните данни е ограничен до малък брой обучени служители единствено до задълженията им да обработват
поръчки и издават документи..

3.  Достъпът до компютрите, изполващи лични данни е силно ограничен до служителите, в зависимост от задълженията им;
4.- С цел максимална сигурност при обработка, пренос и съхранение на Вашите данни, може да използваме допълнителни
механизми за защита като криптиране, псевдонимизация и др.
 

Мерките за сигурност, които прилагаме, подлежат на постоянно подобряване и адаптация към най-съвременните технологии.

 

Вашите права по отношение на защитата на личните данни
Можете да упражните по-долните права по всяко време, като изпратите заявление на имейл office@tashev.bg:

1.Право на достъп до съхраняваните Ви лични данни – с писмено искане и удостоверяване на Вашата самоличност.

2.Право на коригиране на неточни лични данни, както и данни, които не са вече актуални. Това може да извършите като
влезете във Вашия профил или с писмено заявление до нас, като удостоверите свойта самоличност.

3.Право на изтриване - личните Ви данни да бъдат изтрити без ненужно забавяне при наличието на някое от законовите
основания за това;

4.Право на отказ - да оттеглите Вашето съгласие за обработката на личните Ви данни по всяко време с искане до нас в писмен вид

5.Право на жалба до надзорния орган - имате право да подадете жалба директно до Комисия за защита на личните данни,
адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2 (www.cpdp.bg). Можете да подадете жалба относно обработката на
личните Ви данни на посочените данни за контакт на Администратора или директно на Длъжностно лице по защита на данните.
Отговор на Вашето запитване ще получите в срок от един месец.

6.Право на възражение срещу директен маркетинг - Имате право да оттеглите даденото от вас съгласие по всяко време, като
изпратите електронно съобщение с искане за преустановяване на използване на данните ви за целите на директния маркетинг
на адрес: office@tashev.bg

За да упражнявате правата си, можете да се свържете с нас като използвате данните за контакт, посочени по-горе. За да
сме сигурни във Вашата самоличност, моля използвайте имейл-адреса, който сте ни предоставили.

За да извършите покупка от нашия сайт и за да Ви доставим поръчаните стоки, ние се нуждаем от определени данни за
контакт и за плащане. В случай, че откажете предоставянето на необходимите данни, това ще възпрепятства възможността
за покупка и доставка.

 

Връзка с длъжностното лице по защита на личните данни на ТАШЕВ можете да осъществите по всяко време по някой от
следните начини: с имейл: office@tashev.bg или на телефон 064 870035

Изменения на Политиката за поверителност
В случай, че се наложи актуализация на настоящата Политика за поверителност, то измененията и допълненията и ще бъдат
прилагани само след като бъдат публикувани в нашия сайт.